mandag 2. mai 2011

Fantastisk helg hos Fjellopplevelse - Del 1

Med relativt redusert corpus på grunn av influensa ble turen ned til det som skulle bli vårens store eventyr påbegynt. Det er ikke en ting et brett ibux ikke kan fikse på. Må si jeg gruet litt til å ligge ute i skogen i Doghouse i flere minusgrader med noe høyere temp i kroppen...men akkurat denne turen skulle ingen "basselusker" få stoppet... og for et opplegg Fjellopplevelse har på tiurleiken. Fantastisk service og et opplegg som overgår det meste av det jeg har vært med på som naturfotograf.. faktisk det råeste jeg har opplevd. Men først et par øvelse-shot på småfugl. Det finnes nok av det der også, så selv om jeg satt etter jerpe som ikke lot seg lure av mine lokketoner (tviler selv også på mine musiske evner) fikk jeg da dette av en rødstrupe...men det var jo tiur vi var ute etter. Og det fikk vi - så det holdt for alle som var der tør jeg påstå.

Tidlig tidlig på morgenen faktisk før tre var det spill i trærne rundt teltet mitt, men action ble det først da røyene entret podiet.. da stimlet tiurene sammen på en liten flekk ute i ei myr og noen sloss så det smalt høyt da vingeknokene landet i rivalen. En av tiurenen startet sågar morgenen med å springe rett inn i meg og teltet mitt..

Fotolys i alle varianter avhengig av vinkel og tid på morgenen gjorde at det overhode ikke var mulig å sitte å slappe av på spillet. Motiver i alle varianter dukket opp over alt så her var det bare å stå på...


Det fine med denne leiken er at spillet foregår over alt om enn ikke hele tiden så i løpet av morgenen og selv om jeg stort sett brukte 500mm burde jeg klart meg fint med f.eks en 70-200mm - svært ofte var de så nær at de sprengte nærgrensa på 500mm - faktisk tok jeg ett bilde med mobilen som viser teleobjektivet med tiuren rett foran..

Så må det vel nevnes at fruen var med på denne turen. Først og fremst for å få erfare hva det egentlig er som driver en naturfotograf, nemlig naturopplevelsen, men også for å teste egne fotoferdigheter. Og her oppe lyktes hun godt:
Fruens bilder på Biofoto-bloggen

Så det er bare å bøye seg i støvet for vertskapet.. her har de fått til noe som alle burde få oppleve og man trenger ikke være naturfotograf for å ha fullt utbytte av dette opplegget - det kan alle ha.


dette er det råeste jeg har vært med og det sier ikke lite...

....flere bilder i del to... tomorrow maybe..

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Härliga utsnitt från en kväll med spännande upplevelser....mycket bra fångat av dig....!

Oona Torgersen sa...

Dette var spennede! Og bildene og historien toppers Ola! Falt veldig for bilde nr 2, med røyene i bakgrunnen ;-) Inn i teltet ? Ja, de er vel så ivrig at de ikke bryr seg?! Håper kona fikk en fin opplevelse, bilder kan hun jammen ta! Du får hilse å si det!