lørdag 1. oktober 2011

ForollhognaSå er turen kommet til Forollhogna og reinbrunsten og forhåpentligvis en del kamper mellom bukkene. Vi dro opp til Bratthøa med tanke på at jeg aldri har vært i området før og derfor ønsket mest mulig utsikt til å begynne med. forhåpentligvis se hvor noe av 1800 dyrene sto og evt finne ut hvor vi kunne gå i fra for lettest å komme innpå. Men Bratthøa viste seg å være relativt tom for rein. Det samme kan man også si om det store omlandet vi fikk se derifra. Helt tomt. Selv ikke "Oppsyn og SNO karer" kunne fortelle oss hvor dyra var.

Så vi dro vestover til Kvikne, men først en tur innom Magnilldalen... og der fikk vi treff. Kjell Erik Moseid sto nede å parkeringen der inne og speidet opp i skogen mot fjellet. 150 dyr holdt til helt nede i skogbandet og de forble forholdsvis rolig så det ut for. Vi bestemte oss derfor for å starte tidlig neste morgen og satse på at dyrene fortsatt holdt seg i ro der oppe. Og det gjorde de... og innpå kom vi, selv om den store brunstkampen uteble og det hele så ut for å være mer eller mindre over så ble det da bilder den her gangen også.....og vi kommer tilbake...
9 kommentarer:

Laila sa...

Fine bilder Ola. Spesielt nummer to i rekka. Så bra at dere har hatt godt vær også. Nydelig lys.

Rúben Neves sa...

What a great set of images! A huge sense of Nature and Wildlife and a true wonderful imagery. Composition, light and mood. Congratulations.

OAL-photo.com sa...

Takk til Laila and thanx to Ruben...

Lasse sa...

Mycket vackra bilder !

Arnhild sa...

Nydelige bilder! :)

quoctrieu sa...

Oh ! I love wild animal !
welcome to my blog: www.buonmasupercars.blogspot.com

Tommy Sørensen sa...

Du fant flere rein enn oss. Og flotte bilder fikk du også. Bildet av bukken med knekt gevir var knall, og det siste blånebildet var det fin stemning i.

Det blir nok tur til forollhogna til høsten igjen ja. Flott område!

Tommy S

Oona Torgersen sa...

En flott serie her,med favoritt som nr 4! Synd at du ikke fikk "brunst" da, men det er alltid noe som man ikke får,sant?

OAL-photo.com sa...

Hei Oona... vel vi har jo beregnet dette så godt det har latt seg gjøre da. Passet på at det ble etter jakt og strukturtelling men samtidig så tidlig at brunsten ikke skulle være over, men man får ikke i pose og smekk ser det ut for selv om jeg alltid har stolt på min flaks eller teft i så måte og jeg har jo truffet en del ganger før også da...men det er helt korrekt det er alltid mulig å få bedre forhold og bedre bilder og det er vel det som er en del av utfordringen vår - når er det godt nok...