lørdag 28. januar 2012

Januar 2012 - SaltstraumenSer at Kjartan Trana reklamerer for Straumen i Inderøy kommune i et tidligere blogginnlegg her i januar. Det er rett og slett et flott sted ikke minst for å oppleve ærfuglen. Her nord har vi et ikke mindre flott sted i Saltstraumen. Nå skal det sies at det er blitt betraktelig mye mindre ærfugl der de senere årene. fra flerfoldige tusen for bare en ti års tid tilbake til nå kanskje en 200-300 individer. Men Saltstrumen som hotspot for en naturfotograf er fortsatt til stede. Vi leide oss en leilghet hos Saltstrumen brygge med god utsikt over straumen og medfølgende båt. Et perfekt utgangspunkt for en kombinert foto og fiske-opplevelse i området.
Nå var det litt uvær den helga vi var i Saltstraumen med sterk kuling i vindkastene og relativt kaldt. Dessuten syntes ikke ungene som skulle styre båten mens jeg tok bildene av ærfuglene at det var spesilet artig å måle krefter med strømmene der ute så bilder av ærfuglen ble det lite av denne helga. Derimot dukket det opp en brikke som har vært borte et helt år her i oppryddingen av mitt gamle kontor på jobb. Så ærfuglbilder skal det bli - helt "nye".........Jeg velger å avslutte med et litt artig bilde av en skarv for å vise at det også finnes andre ting enn malstrøm og ærfugl i Saltstraumen. Vi hadde mye havørn rundt oss hele tiden. Dessuten en vandrefalk som jaktet på teist i ly av båten vår (fikk vi bilde av det da......nope) og i skogen rundt på landet her kan vi trygt si at men har elg-garanti. Så et besøk hit anbefales på det varmeste... (eller kaldeste nå i januar)....

6 kommentarer:

Øyvind Antonsen sa...

Bildet av skarven er skikkelig artig!
Ellers har jeg også fått med meg at det er mye elg der. Jeg kjørte der i mai, og så en del av dem rett ved straumen.

Espen Viker sa...

Enig ang. skarven! Fin vri på en art som oftest avbildes i typisk slihuett. Synes ellers du viser en fin og variert serie her. Liker godt de blålige fargetonene som går igjen i serien.

SKIZO sa...

Great.Pictures

OAL-photo.com sa...

Thanx all....

Robert Espeseth sa...

Var en tur ved og på (ribsafari) Saltstraumen i fjor sommer og det var en heftig opplevelse. Virkelig imponerende sted.

Fine bilder du viser, liker det siste spesiellt godt, artig når man får fryst et slikt øyeblikk.

Hilsen Robert (borsesjo.blogspot.com)

Ottars fotoblogg sa...

Virkelig flotte bilder der jeg likte alle men skarven og saltstraumen blir mine favoritter.

Ottar