lørdag 3. mars 2012

Dag 2 - Birdsafari SwedenDenne dagen var det ørn som gjaldt. Midt på natta (kjentes slik ut kl 0530) ble man kjørt flere mil (overdrevent igjen) inn i villmarka i Svartådalen til der ulven - villsvinet - hjorten - elgen - bjørnen og gaupa bor.. og i dag meg......

Vel etablert i ørneskjulet kunne man konstatere at det skulle bli en fin dag der ute med sol og nesten skyfri himmel og da morgensola endelig dukket opp kom også de første gjestene inn på myra. En sky av korp (minimum 100 i tallet) entret myra på jakt etter maten som var lagt ut til ørna... også en og annen ungfugl av havørn og kongeørn seglet forbi for å sjekke forholdene på plassen.... om enn noe skeptisk.Og det ble med - de satte seg ned i trærne helst bak skjulet eller langt på siden og turde ikke helt gå ned... også ravene så ut for å være litt skeptiske i dag. Jeg mente jeg hørte ulven i åsen bak eller på siden av skjulet, men tvilte på det var det som gjorde utslaget. Da var nok noe av årsaken at jeg la åtet litt nærmere skjulet enn det Daniel normalt pleier å gjøre.. de ante nok litt urå.. så selv om maten nok helt sikkert fristet en sulten kropp holdt skepsisen dem tilbake.... og så helt plutselig ble de borte..absolutt alt forsvant...det går lang tid og ikke en lyd..
--------
Meg var det dog overhode ingen synd på for jeg hadde fått med den nistepakken fra hotellet og det var varmt og godt i skjulet. - riktig så trivelig var det å være her. Selv uten ørn på åtet. Men timene gikk og ingen fugl kom tilbake. Ikke før klokken passerte tolv kom noen få ravner tilbake til myra - men så - langt borte på myra satte den første ørna seg ned..


..og så fikk jeg nok å gjøre. Ni ørner kom som organiserte jumbojet på en storflyplass fra alle kanter og entret myra. Fem havørner og fire kongeørner slo seg ned i utkantene og sakte men sikkert begynnte de å våge seg nærmere og nærmere godt assistert av ravnefølget som fulgte med dem..
Til slutt våget kongen seg helt inn på skjulet og reven som var lagt ut der. Da ble ravene gjort til statister og resten av ørneflokken holdt seg i bakgrunnen mens kongen spiste seg så mett at den ikke klarte å lette fra myra da den til slutt hadde fått nok... den sprang og hoppet av gårde og fant seg en liten stubbe hvor den satt resten av dagen og håpet nok den til slutt skulle kunne komme opp i lufta igjen vil jeg tro. men før dette fjollete opptrinnet av forspiselse var den jo rett så fotogen der den satt - det skal den ha....Nok en flott dag i regi av Birdsafari Sweden og Daniel Green.....

7 kommentarer:

reju sa...

Beautiful pictures of eagles, interesting safari.
Greetings from Polish

Kenny Isaksson sa...

Hej Ola
Härliga bilder på Örnarna.
Det verkar som du hade lite bättre ljus denna gången.
Mvh /Kenny

Torbjørn Wingsternes sa...

Fin fortelling fra ørneskjulet. Synes det siste ble best.

Espen Viker sa...

Artig å høre historien her, krydret med alle bildene. Liker at du har med litt actionbilder og ikke bare stillesittende fugl. Mye bra her.

OAL-photo.com sa...

Thanx Reju... Kenny - ja det var litt bedre lys her i Sverige..Men hadde de vært litt tidligere på dagen hadde jeg fått dem i snø også.. det kom et tjukt lag snø på natta som rant bort i vårsola..
Torbjørn - ja siste bildet er jo et mulig utstillingsbilde, mens de andre stort sett er for fortellingens skyld.. nå liker jeg det første også jeg da.. der korpen blir uskarp og forsvinner ut i bildekanten..
Espen - takker for det..ja jeg må begynne å tenke mer på historien rundt bildene her i bloggen ser jeg og så får jeg finne ei ny hjemmeside som viser blinkskuddene etter hvert...

JM Natur sa...

Flotte billeder af ørnen. Den sidste billede ser ret Dramatisk ud. men den stakkels ørn skal jo også leve.

Gunnar Hustad sa...

Artig at du klarte å fange slike øyeblikks-bilder av ørna :)