fredag 6. april 2012

Workshop Hornøya - Del 1Jeg var i år med på Bjarne Riesto`s og Knut Sverre Horn`s workshop på Hornøya lengst øst i Norge. Forventningene var store og planen var selvfølgelig Lunde i snøvær.. yr var i godlune og lovte både snø og fugl hadde jeg nært sagt. Om dette ble innfridd skal jeg ikke avsløre riktig enda.

Saken er den at da jeg kom hjem var inntrykkene fortsatt så overveldende at jeg ikke klarte å sette meg ned med bildene for å få ut noe på bloggen. Jeg har vært rundt omkring i norden på forskjellige steder og opplevd bjørn i Finland - stor kronhjort i Danmark - havørn og kongeørn i Flatanger mm, men det var rimelig begrensede motiver - en ting å konsentrere seg om og ferdig med det. Her var det motiver overalt. Man ble nærmest paralysert.  

Etter en halv dag i frustrasjon over det som syntes umulig for egen del bestemte jeg meg for å konsentrere meg om en ting i gangen.. og slik blir også denne bloggen.


DEL 1 - skarv


Toppskarven er først ute. Et artig motiv, men vanskelig siden den innehar et fargespekter og et mønster i fjørdarkta som fortjener å komme frem på bildene. Altså vanskelig. fargemessig gjengir den noe av berggrunnen på Hornøya, men den går langt ut over det og glinser i solskinnet i ura.Den var rimelig tillitsfull og slapp meg godt innpå noe som gjorde at man i ro og fred kunne sitte og bruke god tid på å finne rett vinkel og utsnitt.. dette  gjør også at men blir mer kresen på utvalget sitt og det var ikke mange bildene som gikk gjennom nåløyet nå.Nå ble det slik at favoritten min ikke ble den glinsende skarven alikevel. men et motlysbilde fra godt oppe i ura tatt sent på kvelden første dagen der med 300mm og utfyllingsblitz... puh for en start på denne workshopen....


9 kommentarer:

Kenny Isaksson sa...

Hej Ola
Ja det är inte lätt att få fram detaljer på en så svart fågel.
Mycket fina bilder.
Mvh /Kenny

Bodil sa...

Flotte bilder av en flott fugl. Fine nærbilder, og liker godt det siste bilde. Nesten så en hører fra skarven i bakgrunnen: " hva skjer her'a, jeg og vil være med!!" :)

Øyvind Antonsen sa...

Det første bildet treffer meg best. Det er både vågalt og estetisk vellykket.

OAL-photo.com sa...

Tusen takk for kommentarer folkens... Øyvind av en eller annen grunn så hadde jeg faktisk dine bilder i tankene da jeg la ut bilde en...godt at det traff da... :-)
Bodil - det er nok det den sier også. Jeg liker det bildet best i hvertfall..

Unknown sa...

Nydelige foto alle sammen! Skarven på det siste bildet ser skikkelig krigersk ut. Ugh!

Espen Sandsund Seierstad sa...

liktë denne siste her!

mvh
Espen

Fredrik Broms sa...

Flott serie på flotte fugler!

Liker best det første og siste bildet.

mvh. Fredrik

Oona Torgersen sa...

Her har du hatt uttelling ja! Hatt en flott tur regner jeg med,det må være inspirasjon og være sammen med likesinnede :-)) Toppers!

OAL-photo.com sa...

Takker for kommentarer - jada det er inspirasjon å være flere fotografer på samme sted. Og ikke minst å se resultatenen hvor forskjellig det er mulig å få det... Hornøyatur anbefales på det varmeste (men det var kaldt der)...