tirsdag 5. juni 2012

Dobbelbekkasin i snø....

Som en del av prosjektet mitt hadde jeg et delmål i å dokumentere dobbelbakkasinspillet. Valgte sted ble Levanger og dintur sitt opplegg med Terje Kolaas. Dobbelbekkasinen spiller som sagt fra mai/juni til ut i juli måned og jeg så fram til en god og varm sommerkveld i telt på ei myr i trøndelagen.... men dengang ei sann.... slik så den lyse og varme sommernatta ut..

Men hva gjør vel det om det snør litt når dobbelbekkasinene var i knallform og spilte for oss hele natten og til langt ut på den lyse morgen. Einar Hugnes og Daniela Pawel satt i hvert sitt nabotelt så dette ble en senanse for "biofotofolket"...


Vi hadde faktisk ikke mer enn kommet oss i teltene da de første entret spillplassen og satte i gang med sine karakteristiske låter. Kan ikke etterlignes - i hvertfall ikke av meg. men direkte synlig var de ikke, for ute snødde det tett...og det la godt over før de første hannene kom ut av krattet de gjemte seg i og begynnte duelleringen ute på den åpne plassen.Og dette varte hele natta med rundt 20 hanner på alle kanter av teltene våre som markerte tuer i landskapet ved spill og småkranglet litt om hverandres plasser....Da morgensolen klarte å trenge igjennom skylaget og snøbygene og jeg hadde klart å få en blund i dette ståket der det satt bekkasiner på alle kanter og plystret seg gjennom natta, regnet jeg med at spillet etterhvert ville avta og fuglene finne bedre ting å ta seg til med. Men neida... spillet fortsatte.


For en ble dette sågar så hett at den rett og slett fant seg en smeltevannspytt for å avkjøle seg litt innimellom kampene.....og vi kunne pakke ned det spinkle etablissementet vårt og ta fatt på turen hjem i full forvissning om at vi har vært vitne til noe helt unikt denne "sommernatta" i trøndelagen....

Tusen takk til DinTur og Terje Kolaas for turen......og Einar og Daniela for selskapet...

7 kommentarer:

Saltkjeks sa...

Kjempeflotte bilder og fin stemning! =)

mvh

Dagfinn

Naturfoto Einar Hugnes sa...

Virket kjent dette, ja! Mange flotte bilder fra ei helt utrolig natt! Tror vi var uvanlig heldige, både med snøen, lyset og lengden på spillet. Takk for trivelig fellestur!

Hilda R.B sa...

Oi, det så spennende ut. Flotte bilder fra den har du også fått.
I helga skal jeg på også på denne leiken, håper jeg får like bra bilder.

Ingemar Pettersson sa...

Hej!
Underbara bilder från denna begivenhet.
ha en fin dag!
/Ingemar

Ottars fotoblogg sa...

Fine bilder av dobbelbekkasinen, her likte jeg best det siste.

Ottar

Lasse sa...

Fantatsiska bilder, och en naturupplevelse av bästa märke !

OAL-photo.com sa...

Tusen takk for gode kommentarer... Lykke til på leiken Hilda