fredag 19. august 2011

Naturfag på Nesna


Da er jeg tilbake fra en felt-uke på høyskolen i Nesna..en trivelig, men våt uke. Regn og opphold i tildels våte elementer som hav og fjære bidrar sterkt til dette. Det har vært en utrolig artig faglig samling og området som er valgt er heller ikke å kimse av. Maritimt miljø på Tomma og skogsmiljø i friluftsområdet Bjønndalen på Nesna. Det første bildet viser Træna sett fra Tomma gjennom havtåka.


På det maritime feltkurset satte vi garn i tillegg til å undersøke bunnforhold, abiotiske faktorer og fjæresonen. Garna ble fulle av krabbe som da også ble middag samme dag, men også en torsk og steinbit samt noen flyndre ble dratt på land.Den skal behandles med forsiktighet for tennene er skarpe og kjeven sterk. Det samme gjelder for krabbene også, men her er det klørne som er det farlige.. og de sitter godt fast i garnet så mange hender må til for å få de løs.


Bjønndalen var stedet for skogsfeltarbeidet, og også her ble det en fuktig dag. Dog ikke mindre interessant av den grunn.
Snegler utgjorde vel den mest synlige gruppen som følge av været, men også edderkopper fantes i store mengder på de rette steder. Her en liten tass som prøver å finne ly i en skjerm-plante.

mens de største som denne korsedderkoppen slet med vanndråper i nettene sine. Da blir også fangsten dårlig.

Planter og trær fant vi mange arter av og jeg lar denne, et firblad, bli plantenes representant i denne bloggen...Dette kan bli et høyst interessant år ser det ut for.

1 kommentar:

sebi_2569 sa...

beautiful photo,and beautiful blog, congratulations! From Romania Sebi