lørdag 1. juni 2013

Snart.....

Da er det like før det braker løs....

Selvfølgelig er det slik på flere områder, og til neste helg har vi landstreff og årsmøte i BioFoto her i Nordland, men akkurat nå er det faktisk rådyrkjeing og elgkalving jeg har i tankene. Derfor tok jeg en tur til elgparadis nr 1 i Nordland - Sandhornøya. Rett og slett for å se hvordan det sto til etter vinteren der og om kalvingen var kommet i gang.

Den første jeg traff på denne natta på øya var et faktisk bevis på at enhjørninger finnes - bare ikke i hesteform. Dermed kan vi avsløre at enhjørning ikke er en myte lengre, men et faktum i form av en rådyrbukk.


Og joda jeg traff på elg også i mengder - 12 okser i løpet av natta og fire kyr ( med 2 fjorårskalver)
og et ukjent antall mygg, men her snakker vi millioner minst.

Sandhornøya er vel mest kjent for å ha fostret Elias Blix, men deretter mener jeg at de store oksene som finnes her ute må få en klar annenplass. Heldigvis ser det ut for at jaktlagene som jakter her er sitt ansvar bevisst og lar disse flotteste av arten få leve videre og faktisk berike faunaen her ute. Dessuten er det jo det beste gen-materialet som her vandrer inn i skogen igjen.

Det var ikke mange kyrne jeg fikk se denne natta, men her er ei ung ku med en fjorårskalv og sannsynligvis skal den ikke ha kalv i år siden fjorårskalven fortsatt får lov til å gå i lag med henne...

Denne derimot hadde ikke kalv med seg. Noe som kanskje tyder på at det er litt for tidlig å vente kalver riktig enda. Vi må nok vente til ut i neste uke eller så vil jeg tro. Men siden den ikke hadde med seg fjorårskalver er det vel trolig at denne også kommer med småkalver om ikke så alt for lenge. Vi får vente å se.


og så fikk jeg endelig gaupebilde jeg også.....


6 kommentarer:

Bjørn-Egil Brekke sa...

Ja nå braker det snart løs, å jeg har vel nevnt det før at jeg gleder meg :-)

Mange fine bilder og helt sikkert en fin opplevelse!

Saltkjeks sa...

Fin fotoserie =) Likte best bildene nr 2 og 3 pga stemningen i de.

mvh

Dagfinn

Robert Espeseth sa...

Da har vi endelig bevis for enhjørninger, det var på tide. At gaupene smyger rundt i forkledning har jeg visst lenge, skikkelige luringer de. Var nok en fin tur dette :-)

Kolbjørn Pedersen sa...

kjekt å få krysse av både enhjørning og husgaupe, ser frem til helga, får håpe været holder ...

Kenny Isaksson sa...

Härliga bilder Ola!
Ha de gott / Kenny

TE-foto sa...

Kjempefine bilder :-)